Over mij

Mijn naam is Lieke de Jong en ik ben het gezicht achter State of Excellence. Met meer dan 25 jaar werkervaring in het bedrijfsleven in diverse functies in Management en Human Resources, ben ik sinds 2009 actief als zelfstandig Senior HR Manager.

Talenten

Ik ben er ten volle van overtuigd dat ieder mens talent heeft. Iedere dag kom ik met veel plezier en energie mijn bed uit om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaatsen in de organisatie staan, om mens én organisatie naar een hoger niveau te brengen. Wanneer mensen worden aangemoedigd om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, groeien niet alleen deze mensen; ook het team, de afdeling en de organisatie waarin ze werken, worden hierdoor beter.

Missie

Met enthousiasme, gedrevenheid en professionaliteit lever ik graag mijn bijdrage aan het ontwikkelen van een organisatie naar een werkgever waar medewerkers fluitend naar hun werk gaan en ook fluitend weer thuis komen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar dat beschouw ik als mijn persoonlijke, kleine bijdrage aan een betere wereld. Immers, wanneer mensen met plezier naar hun werk gaan en met plezier ook weer thuis komen, heeft dit een positief effect op: de teamleden, de partner, de kinderen en de vrienden van deze mensen.

Leiderschap

Een belangrijk onderdeel hierin is leiderschap, zowel persoonlijk als bestuurlijk. In de diverse HRM Interim rollen die ik vervul in het bedrijfsleven, ben ik iedere dag bezig om het leiderschap te bevorderen, zowel binnen managementteams als op het gebied van persoonlijk leiderschap van zowel leiders als medewerkers. Mensen die eigenaarschap voelen voor hun functie, zijn mensen die betrokken zijn bij hun werk, hun team en hun werkgever.

Activiteiten

Daarnaast houd ik mij in het dagelijks leven o.a. bezig met het:

  • Begeleiden bij organisatieontwikkeling, reorganisaties, overnames en strategische personeelsplanning
  • Opzetten en implementeren van strategisch HRM beleid
  • Managen van (cultuur-)veranderingstrajecten

Privé

Gelukkig ben ik natuurlijk meer dan mijn werk alleen. Ik woon samen met Jos en onze twee katers Max & Boris. Daarnaast ben ik de dochter, de zus, de vriendin, de tante, de vrijwilliger, de wereldreiziger, de avonturier, de culinaire genieter. Tot afgelopen jaar was ik zelfs weer: de student. De afgelopen twee jaar heb ik nl. de opleiding Executive MBA gevolgd en succesvol afgerond.