Mobile menu

Nieuws

De ontwikkeling van uw medewerkers echt kunnen meten? Het kan met Smartfeedback.

Onlangs ben ik geaccrediteerd om Smartfeedback als HR-instrument te gebruiken. Daar ben ik erg blij mee want ik ervaar Smartfeedback als een professionele, duidelijke en vooral ook gemakkelijke tool en ik kon niet wachten om geaccrediteerd te worden. Ik beschouw Smartfeedback dan ook als een waardevolle aanvulling op en meerwaarde van mijn HR-dienstverlening aan bedrijven. Maar wat is het nu precies?

Strategie voor ontwikkeling

In mijn ogen is Smartfeedback een compleet en krachtig 360 graden feedback instrument en een ideaal startpunt voor de professionele ontwikkeling van mensen. Het is een HR-tool dat leidinggevenden, HR-afdelingen en trainers inzicht geeft in de aanwezige kwaliteiten en mogelijke verbeterpunten van medewerkers. Op basis van de doelstellingen van de organisatie kan vervolgens een strategie worden bepaald om medewerkers verder te ontwikkelen.

Zelfbeeld en feedbackbeeld over competenties

Om te achterhalen waar de medewerkers in kunnen groeien, is het belangrijk om eerst te weten waar de medewerkers op dit moment staan in hun (competentie-)ontwikkeling. Waar zijn ze goed in? Waar is nog ruimte voor verbetering? Om dit te realiseren, vult de medewerker een vragenlijst over zichzelf in. Zo ontstaat het zelfbeeld. Door anderen online uit te nodigen om feedback te geven, ontstaat het feedbackbeeld. Zo krijgt de medewerker niet alleen inzicht in hoe hij door anderen ervaren wordt; hij krijgt ook inzicht in eigen blinde vlekken (of dit nu kwaliteiten of verbeterpunten zijn). Lees in dit verband ook de 3 geheimen over het nieuwe beoordelen.

Toepassingen

Smartfeedback wordt niet alleen ingezet om de kwaliteiten van uzelf of uw medewerkers inzichtelijk te maken. Het is bovendien van toegevoegde waarde om vooruitgang te meten na een training, een ontwikkelingstraject of een cultuur-/ organisatieverandering. Omdat de competenties worden gemeten, is de tool ook een prachtig hulpmiddel als basis voor personeelsbeoordelingen en als ondersteuning bij functioneringsgesprekken. Daarnaast kan Smartfeedback ook gebruikt voor bijvoorbeeld werving & selectie en de ontwikkeling van teams.

Interesse?

Neem dan contact met mij op. Graag bespreek ik met u de kansen en mogelijkheden voor uzelf en/of uw organisatie.

 

 

 

Alle berichten